Informatica op het Canisius

Sinds 2011 is het Canisius een laptopondersteunend onderwijs. ICT en digitaal werken is in onze maatschappij niet meer weg te denken en daarom is het vak informatica zeker niet te missen.

Het vak informatica wordt gegeven op havo en VWO niveau. Het vak is te kiezen in het vrije deel van je profielkeuze of zit als vak in het NT-profiel. Ook heb je bij informatica geen centraal eindexamen, Het is daarom geen doorsnee vak. Het vak bestaat voor 50% uit theorie en voor 50% uit praktische opdrachten. Informatica is dus voor iedereen toegankelijk en goed te doen. Je werkt op je eigen niveau en tempo. Tijdens de praktische opdrachten ben je zo vrij om binnen je eigen interesses te gaan kijken wat je wil doen.

Informatica wordt vaak gezien als een vak waar je bezig gaat met Word, Excel etc. Dit is juist niet het geval. Je gaat bij informatica niet bezig met Word, Powerpoint, Paint etc. maar je gaat juist hele technische dingen doen, bijvoorbeeld: een computer uit elkaar halen. Over de 2/3 jaar informatica die je hebt leer je:

  • Hoe een computer er van binnen uitziet en welk onderdeel wat doet.
  • Hoe je een game maakt met behulp van het programma Alice.
  • Hoe databases en SQL’s werken.
  • Hoe je organisatiestructuren maakt.
  • 3D-ontwerpen op je laptop.
  • Programmeren.

Lijkt het je interessant en wil je weten hoe dit allemaal werkt? Twijfel dan zeker niet en kies voor informatica.

Hieronder zie je nog enkele foto’s van projecten die wij door de jaren heen hebben gedaan.